Een parel in Kortrijk

Op het Buda-eiland, het bruisende en historische stadsdeel van Kortrijk, wordt langs de Damkaai ter hoogte van de winkel Meyhui
het stijlvolle en inspirerende residentieel project het Meerlenhof verwezenlijkt.

Afspraak inplannen

Uniek gelegen

Op deze uitzonderlijke locatie langs de Leie komen er 5 stadswoningen en 19 appartementen. Met respect voor het verleden en met een visie op een duurzame toekomst wordt er langs het water een unieke woonplaats gecreëerd met een weelderige tuin.

5 stadswoningen langs de Leie

In het historisch waardevolle gebouw, vroeger gekend onder de naam Fabrique des Plaques Photographiques Leaucourt, komen er 5 woningen met tuin en met zicht op het rijkelijk groen van het private binnengebied. De gevel van het gebouw wordt volledig gerenoveerd zodat de historische ziel en de authenticiteit bewaard blijven voor de toekomst. Achterliggende constructies zijn volledig nieuw zodat de woningen van alle hedendaags comfort kunnen genieten.   

De appartementen

Langs de Leie en met zicht op de tuin bevinden zich de ‘Leie-appartementen’, hier situeren zich 13 exceptionele appartementen in een nieuw gebouw met een harmonieuze architectuur. Er wordt zeer veel aandacht besteed aan materialen, textuur en kleur die ervoor zorgen dat het gebouw een tijdeloze elegantie heeft.

In de tuin bevinden zich de ‘Park-appartementen’. Een bestaand gebouw wordt omgevormd tot een kleinschalige residentie met 6 appartementen met dezelfde kwalitatieve architectuur die een eenheid vormt met de andere gebouwen.

De Tuin

De tuin, die er sinds oudsher is en waarnaar verwezen werd als de meerlenhof, wordt in eer hersteld en wordt een oase van rust. Met hedendaagse accenten en invulling wordt het een verborgen parel, uniek voor wonen in een stad.

In het Meerlenhof zijn duurzaamheid en respect voor het milieu en de omgeving geen loze begrippen. Er wordt resoluut gekozen voor geothermie als bron om de woningen en appartementen te verwarmen en passief te koelen via vloerverwarming.

Wandel virtueel in het Meerlenhof binnen.

Dankzij onze virtuele rondleiding kan u de stadswoningen, de parkappartementen en Leie appartementen ontdekken vanuit uw eigen woonkamer.

Residentie Meerlenhof
Damkaai 13, 8500 Kortrijk
route 
route

 

Heydelberg ligging

Exceptioneel wonen!

 

Wenst U verdere informatie, vul dan hieronder uw gegevens in
of neem contact op met onze vastgoedmakelaar M.Gold - 056 19 01 00.
 

Uw gegevens worden uitsluitend bewaard bij Meerlenhof en de geselecteerde immomakelaar en worden in geen geval doorgegeven aan derden.

 

 
Een realisatie van 

Koramic Real Estate logo

Onze vastgoedmakelaar

Vastgoedmakelaar M Gold